25 februari 2010

Stofjes

Ik pik het stokje op bij Meisjemama en toon hier mijn "boekenkast-werd-stoffenkast".

Ongeveer een jaar geleden kon ik m'n volledige stoffencollectie nog kwijt in 2 grote plastieken boxen. Het werd meer en meer en ik woon in een rijtjeshuis dat echt niet zo groot is. Lezen werd stilaan zeer zeldzaam en dus verdwenen de boeken, vak per vak, naar de 1ste verdieping en kwamen er stoffen in de plek. De eerste foto toont wat voor effect dat geeft. Geef toe, 't is nog leuker dan op boekenruggen kijken. Dat vind ik alleszins maar ik kan me wel voorstellen dat menig onder u nu al ongemakkelijk wordt van het uitzicht: het is nogal "gecentimeterd". Dat komt omdat ik niet veel plaats heb en dus zoveel mogelijk op zo weinig mogelijk plek moet kunnen opbergen. Een leuke knutselkamer, à la Tantehilde, zit er spijtig genoeg niet in. De andere reden is dat ik gewoon ambetant word van rommel.

Stofjes Stofjes

MOR!!!! Nu kijk je naar die derde foto hieronder en denk je dat ik ergens een serieuze afwijking heb. Er klopt iets niet, hè? Als die stoffenruggen zo tof zijn, waarom hang ik er dan in godsnaam witte gordijnen voor? Niet voor het mooie zicht, ik vind het zelf spuuglelijk maar het was noodzakelijk. Op een dag ontdekte ik in een van m'n mooiste stofjes een vale en afgeschenen band, recht in het midden van de stof. LAP SEG!!!! Alle stoffen begonnen stilaan op de rug te verbleken. Ja, dat komt ervan als je ze gewoon maandenlang in daglicht laat liggen. Die witte gordijnen zijn dus echte verduisteringsdoeken.

Stofjes Stofjes

... en daar kon ik ook niet naar blijven kijken. Eerst probeerde ik "schoon gordijntjes" te stikken maar dat was belachelijk. Dan heb ik er maar een rolgordijn voor gehangen. Nu is het pas "gecentimeterd", hyperstrak zelfs omdat de hele living wel een beetje strak is.

De rest van de collectie heb ik niet gefotografeerd. Er liggen nog massa's zetelhoezen (Ikea, koopjeshoek) in een schuifkast op zolder. Verder heb ik nog een paar manden met echt oude en lelijke stoffen. Die gebruik ik wel eens om een "kladje" te maken. Ook de lapjesmand ontbreekt.

Er zitten zo goed als geen designerstoffen tussen. Die zijn in Leuven praktisch niet te vinden en ze kosten meer dan ik me kan permitteren. Totnutoe ben ik een vaste en tevreden klant bij Pauli. De Stoffenspektakels vind ik ook de max maar misschien dat ik in de toekomst inderdaad eens vaker een duurder stofje moet bestellen.

Wie pikt het stokje op? Ik zou persoonlijk graag de collectie van Vermiljoen zien, echt alles. Goh, dat moet indrukwekkend zijn.

In de maak In de maak

De laatste weken schoot er bijzonder weinig tijd over om te naaien maar sinds deze week zit er weer wat beweging in. Er zijn 3 projecten "in de maak", waarmee ik dan ook meteen zondig tegen regel nr. 1: nooit aan meer dan één ding tegelijkertijd werken!!! De "STG" en "WIEB" zijn voor ... jaja, das duidelijk ... Ik vond inspiratie bij Made en Made by Rae en hun "Celebrate the Boy"-project, zaaaaaaaaaalig!
Het derde project is nogal paarsig, voor iemand die van paars houdt en die mij haar deel van de swap al heeft opgestuurd. Mijngod, ik ben zo slecht in deadlines en dingen "op tijd" klaar krijgen.

12 februari 2010

Draakje, beter laat dan nooit

Vanmorgen was niet anders dan gisteren... en zo bleef draakje de hele dag in de gang aan de kapstok hangen. In de klas zaten ridders, feeën, Pipi Langkousen, oude mannetjes en géén draakje.

Draakje Draakje

Ook toen we bij bommeke (overgrootmoeder van Stig) op bezoek gingen, beterde de droeve situatie niet. Of toch een beetje want de zon scheen.

Draakje Draakje Draakje

En toen de zon alweer verdwenen was en wij dringend naar huis moesten vertrekken en dus helemaal geen tijd hadden voor een derde photoshoot... Juist, toen wilde Stig plots, met draakje en-al, de hele tuin (40are!) afstruinen.

Draakje Draakje Draakje Draakje

Eind goed, al goed. Draakje ligt nu mee in bed, er heerst vrede en er is liefde. De wegen van een drie-jarige zijn ondoorgrondelijk!

(PS: en daarna hing hij Draakje weer aan de kapstok en NOOIT werd er nog naar omgekeken, tsss)

11 februari 2010

Hier ook een draakje...

Ik kon Stig morgen naar school sturen in een "pieteraten"-kostuum van de Aldi, of ik kon nog snel-snel zelf iets in elkaar steken. Bingo! Die handleidingen van Meisjesmama en MiekK's kwamen net op tijd, waarvoor dank! Hier werd het op het nippertje dus ook een draakje... waar ik je mooie foto's van wilde tonen, van een blije zoon die fier is op zijn stoere draken-cape, die door het huis zoeft als een volleerd meester, die zijn nieuwe aanwinst niet meer wil uitdoen, zelfs niet om te slapen, ... maar het werd een ander soort foto-sessie. Ziehier het draakje, alias het deken, de vloermat, de parkeerplaats, de stofvod, de "ik-ben-er-even-niet-verdwijn-dinges", ... iets helemaal anders dan dit lieve meisje of deze brave gast. Nu ja, morgen probeer ik onderweg naar school nog een paar deftige foto's te maken. Kom gerust overmorgen nog eens kijken of me dit gelukt is. Wedden?

Draakje

PS: Als ik de cape zo op de grond zie liggen, lijkt het meer op een vleermuis MOR als hij over zijn schouders hangt, is het echt wel een draakje ;-).

PS (een half uur later): Ik lees net in de nieuwsbrief van de school dat het morgen dikke-truien-dag is. Toeval!

5 februari 2010

Geïnspireerd: 35 nieuwe ideetjes


Foto's: Shrimp salad circus, Instructables, Sparkle Power, Noodlehead, Make it and love it

Mijn favoriete Engelstalige blogs staan allemaal verzameld op 1 netvibespagina... en op dit moment zijn er 772 ongelezen berichten. Ik kan niet meer volgen, een dag heeft gewoon te weinig uren. Ik heb al eeuwen geen lijstje meer geplaatst. Bon, dit wordt nachtwerk maar als ik er nu niet aan begin, gaan er misschien wel pareltjes verloren en hè, ik zou zo maar eens een prachtig patroon moeten mislopen!
  1. Niet te missen, de hele maand februari: Celebrate the BOY op Made en Made by Rae. Alle dagen fantastische patronen, te veel om hier op te noemen. Moeders met zonen, ga maar aan de slag!
  2. Ik noem er toch ééntje omdat het werkelijk een van de mooiste rugzakjes is dat ik ooit gezien heb. Echt, ik ben op dit moment hopeloos verliefd op een rugzak. Check it out: Noodlehead!
  3. Sjaal - Make it and love it: kan iedereen maken, prachtig resultaat (variatie)
  4. Boekentasje - Chickpeastudio: bedoeld voor een kindle maar je zou er net zo goed een echt boek in kunnen steken, zo geraakt het niet beschadigd in je handtas
  5. Pennenzak - Noodlehead: ja, ik ben echt fan van Anna
  6. Elfenpak - via Instructables: grappig en het is toch bijna carnaval
  7. Kleinemeisjestas - Mamma Made: cute
  8. Pet - Mushroom Villagers
  9. Dinospeelmat - via Craft, by Holly Ramer: deze heb je zeker al gezien bij Tante hilde
  10. Postkaart met postzegels - Sparkle Power: ooit wilde ik "facteur" worden...
  11. Houten knopen - Shrimp salad circus: was Mme Zsazsa daar nu niet laatst naar op zoek?
  12. Naaldboekje - via Craft Blog: koop je veel designerstoffen, hou dan de "kantjes" bij
  13. Klein Japans schoudertasje - Peachmade: prachtig! helemaal onderaan op de startknop drukken, meer begrijp ik niet maar de tekeningen zijn duidelijk
  14. Dropbag - Peachmade: een pareltje!
  15. Tulip-tas - Peachmade: die Japanners toch!
  16. Shell-tas - Peachmade: ... nu we toch bezig zijn
  17. Riceball-tas - Peachmade: ohohoh, die met die streepjes! - Waarom is dit een "riceball"-tas???
  18. Boodschappentas - Peachmade: de laatste van Peachmade. Besluit: hou deze site in het oog!!
    Noot: Spijtig, ik heb ondertussen ondervonden dat die Japanse pdf's van Peachmade niet zomaar leesbaar zijn op alle computer s.
  19. Broekje - Handmadenokokoro: erg schattig
  20. Stoffen enveloppe - JCasa Handmade
  21. Opvouwbaar boodschappentasje - Craft Leftovers: wat een vondst
  22. Slippers - Burdafashion
  23. Slippers - Sew Green: die zijn mooi
  24. Slippers - Tussuepapers
  25. Slippers - Martha Stewart: less is more
  26. "Sletsen" - Lady Harvatine
  27. Knuffelrobot - Sew Green: überschattig
  28. Koksmuts - Skip to my Lou
  29. Kimono - Habitual: dit is een pdf
  30. Bloem - Domestifluff: wat is de naam van die bloemen nu ook weeral?
  31. Haarspeldjes - Angry Chicken
  32. Boodschappentas - Made: gemaakt uit plastic zakjes, goed idee en het ziet er nog goed uit ook
  33. Weekendtas - Husqvarna: pdf
  34. Waspbag - MachenMachen: dit zou wel eens een hit kunnen worden
  35. Slab met mouwen - Meisjesmama: jammer dat er niet genoeg "badjas" overschoot toen ik aan die slaapzak bezig was. Deze zijn ook leuk.
Foto's: Noodlehead, Martha Stewart, Made, Peachmade, Lady Harvatine

3 februari 2010

Lapjes

24 schortjes voor de mini's. Ze zijn een jaar of 4 en ze zullen tijdens de restaurantdag echt opdienen, echt hè. Ik mocht er van de juf niet te veel tijd in steken. 1, 2, 3, ... 12, 13, ... 23, 24 klaar! Jawel, zo snel ging het. Mor ja, simpeler kan dan ook niet ;-).


Sinds een paar weken loop ik elke meubelstoffenzaak binnen die ik op mijn weg tegenkom met de vraag: "Heeft u nog staaltjes die u niet meer nodig heeft?". Wel, dat levert al gauw een hele hoop stof op. Ik wil vooral die regenbooglappen, die zijn net goed voor een portemonnee of een lapjestas, dus ideaal voor een volgende kerstmarkt op school. Geef toe, 't zou toch zonde zijn als dit allemaal in de grote afvalcontainer verdween?


Grote ketens moet je mijden, dus geen Heytens ofzo, die geven niks. Maar kleine speciaalzaken, daar kan je vondsten doen.
Ohja, in het Leuvense is niets meer te vinden, ik ben al in elke winkel langsgeweest.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails